BIO:VEGANE Skinfood

BIO:VEGANE Skinfood

NATURAL SUPERFOOD COSMETICS

Нахранете ја кожата кога го негувате вашето тело

Здравата кожа е резултат на соодветна исхрана. Со нашиот концепт за „негување на кожата“ нудиме лесна, модерна и ефикасна алтернатива за класична нега. BIO:VEGANE Skinfood е за секој што сака да ја храни својата кожа како што го хранат своето тело. 100% органски, Vegan и Natrue® сертифицирани.

Нега на кожата + Супер храна = Исхрана на кожата

Ние носиме супер храна од кујната до бањата. Природното дејство на суперхраната на goji, acai, боровинки и зелен чај претставува основа на нашето природно и здраво „негување на кожата“. Антиоксидансниот ефект на суперхраната во нашите производи ја штити вашата кожа од слободни радикали, ги зајакнува нејзините природни заштитни функции и обезбедува природна негување.

За производителот

BIO:VEGANE Skinfood е развиен во 2016 година и е дел од портфолиото на BCG Baden-Baden Cosmetics Group GmbH. Како еден од водечките производители на козметика во Германија, BCG развива и произведува повеќе од 75 години производи, главно со природни активни состојки со највисок квалитет и докажано дејство во нашите сопствени лаборатории за локалниот и меѓународниот пазар. Козметичките производи постојано се оптимизираат во сопствената лабораторија на компанијата и редовно се следат од независен институт. Од идејата за производот до испорака, целиот тим работи во синхронизација, така што научните случувања стануваат иновации на пазарот. BCG создава кредибилитет на брендот и производот со иновативни придонеси затоа што тие не го нудат идеалот за совршена убавина, но можност клиентите да се чувствуваат убаво и негувано во сопствената кожа.

За производството

Сето тоа доаѓа од еден извор. Производството на сите производи BIO: VÉGANE се наоѓа во седиштето на BCG во Баден-Баден. Овде е сконцентриран целиот процес од развој на нови производи до пакување и дистрибуција.

Најдобар квалитет

Највисок квалитет и максимален ефект се максимите проследени со производителот на BIO: VÉGANE SKINFOOD. Следи строги барања и прописи на Добрата производствена практика (ГМП) за производство и контрола на квалитетот на козметиката. Квалитетот на суровините и готовиот производ се проверува редовно.

Органски состојки

Супер гоџи, акаи, боровинки и зелен чај се јадрото на производите BIO: VÉGANE. Овие антиоксиданти ја штитат кожата од слободни радикали, ги обновуваат функциите на природниот заштитен слој и обезбедуваат интензивно хранење.

BIO: VÉGANE SKINFOOD

Моќност на природата: 100% органска, веганска и природна сертифицирана козметика.

Project Details

  • Земја на потекло : Германија
  • Посетете го нивниот сајт :
  • :