Archive for Term: Влошки за чевли

 • Salamander Alu Fleece - зимска влошка со алуминиумска фолија
  306,00 ден

  Влошки за студени есенски и зимски денови. Трослојна зимска влошка: горен слој (1) - мек материјал од 100% волна кој ја регулира температурата во чевлите, го задржува стапалото топло и суво, среден слој (2) - латекс пена со активен јаглен кој ја задржува влагата во чевлите, и долен слој (3) - алуминиумска фолија која го заштитува стапалото од влага и ладно, исто така и од лизѓање. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=zaEYrQ0yMXE[/embed]

 • Salamander ANTI SLIP мала велур подметка за пета против лизгање
  102,00 ден

  Подметка за пета која ја предпазува петата од лизгање. Направена е од вистински велур. Самолепливи, така се фиксира во чевелот во делот на петата.

 • Salamander Astro Therm - зимска влошка за студени зимски денови со 100% волна
  248,00 ден

  Повеќеслојна зимска влошка која има тројно дејство. Горниот слој (1) е 100% волна и ги загрева стапалата и создава чувство на удобност. Средниот слој (2) е мека пена која го намалува товарот. Третиот долниот слој (3) е алуминиумската фолија која штити од студ и влага, и не дозволува да лизга и изместува влошката во чевелот. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=WGTtLGwRUSo[/embed]

 • Salamander Comfort - кожни влошки за сите сезони
  372,00 ден

  Квалитетна кожна влошка за сите сезони. Двослојна влошка: Горниот слој е растително штавена природна кожа (1), долниот слој е мек пеноматеријал (пропуслив) кој содржи квалитетен активен јаглен (2). Активниот јаглен спречува формирање мириси во чевлите. Хигиенската влошка која ефикасно ја апсорбира влагата од стапалото. Се става во чевлите со кожната страна нагоре. Достапна во големини 36 до 45 број. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=GLaC51LED0o[/embed]

 • Salamander Comfort Black кожни влошки - црни
  408,00 ден 349,00 ден

  Квалитетна кожна влошка за сите сезони, црна боја. Двослојна влошка: Горниот слој е растително штавена природна кожа во црна боја (1), долниот слој е мек пеноматеријал (пропуслив) кој содржи квалитетен активен јаглен (2). Активниот јаглен спречува формирање мириси во чевлите. Хигиенската влошка која ефикасно ја апсорбира влагата од стапалото. Се става во чевлите со кожната страна нагоре. Достапна во големини 36/37, 38/39, 40/41, 42/43, 44/45.

 • Salamander Comfort Plus кожна анатомска влошка
  948,00 ден

  Salamander Comfort Plus – удобност и самодоверба за стапалото. Функција: кожна влошка во анатомски облик, дава стабилност и силна поддршка на целото стапало. Го намалува товарот на зглобовите и лигаментите, има корисен ефект при одење по тврди површини или кога стоите подолго време. Меките перничиња во областа на петиците и средниот дел на стапалото го намалуваат товарот и имаат профилактички ефект, истовремено намалувајќи го чувството на болка во стапалата со рамен попречен лак. Горната страна е изработена од висококвалитетна природна кожа која е растително шавена. Долниот слој е направен од латекс пена. Активниот јаглен ја апсорбира влагата и ефикасно ги спречува непријатаните мирисите. Големина 36 до 45 број. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=aNTizfA34KQ[/embed]

 • Salamander Comfort Solette кожна анатомска влошка
  656,00 ден685,00 ден

  Salamander Comfort Solette - кожна анатомска влошка, обезбедува добро вклопување на стопалото во чевелот и потпора на целата нога. Функција: Го намалува и отстранува оптоварувањето на лигаментите и другите врски на стопалото при одење. Особено е пријатна влошката кога одите на тврда подлога или кога стоите подолго време. Погодна за профилакса и намалување на дискомфортот во случај на рамни стапала или стапала со рамен попречен свод. Горната страна на влошката е лесно нарамна (благ релеф) која има ефект на масирање и делува освежувачки на уморни нозе. Супинаторот има широка форма и е особено погоден за долги прошетки. Големини 36 до 46 број.

 • Salamander Crazy Cats - меки влошки за чевли со високи потпетици
  350,00 ден 290,00 ден

  Мека влошка како мачкинa шепa, за елегантно, грациозно и целосно безболно одење на високи потпетици. Функција: Наменето специјално за високи потпетици. Пријатната мека површина на влошката е изработена од специјална пена, што спречува ногата да се лизне во чевелот и го омекнува секој чекор. Го штити стапалото од жуљење, го намалува оптоварувањето на целото стапало, од прстите до петата. Порозната површина на влошката совршено ја апсорбира влагата, а антибактериските својства спречуваат појава на непријатни мириси. За елегантно одење како мачка :). Универзална големина.

 • Salamander Disco Queen - проѕирни гел перничиња за женски високи потпетици
  350,00 ден

  Проѕирни гел перничиња наменети за отворени женски високи потпитици (сандали, штикли). Меки и еластични, незабележителни во сандалата или штиклата предпазуваат од ненадејно лизгање и оптоварување на стопалото. Ефикасно го отстранува чуството на замор и тежина во нозете при долго одење или стоење со високи потпетици. Лесно се мијат со вода и се користат повеќекратно. Употреба: прво се вади заштитната фолија (малку се намокрува на лепливата страна). Перничето се поставуваат во предниот дел на штиклата, (со широката страна на перничето нанапред), и со лепливата страна на перничето се залепуваат во предниот дел сандалата или штиклата, така убаво се фиксираат и не се изместуваат при одење. Изработени се од 100% полиуретан. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=uQGBkng2WL8[/embed]

 • Salamander Excellent кожни полувлошки
  226,00 ден

  Половина влошка за поголема удобност и против оптеретување на стапалото. Горен слој (1) - растително штавена кожа, долен слој (2) - латекс пена со активен јаглен и антибактериски додаток. Хигиенската влошка ја апсорбира влагата, го одржува сводот на средниот дел на стапалото, го омекнува товарот на предниот дел од стапалото. Особено погоден за чевли отворени напред (сандали) и со високи потпетици. Влошката оптимално ја изедначува големината т.с бројката во случај кога е потребен мегуброј при избор на чевлите.

 • Salamander Feeling кожна влошка за сите сезони
  350,00 ден 290,00 ден

  Кожна двослојна влошка. Горниот слој е растително штавена природна кожа (1), а долниот слој е природна плута (2). Филинг влошката е хигиенската влошка која ја апсорбира влагата и одржува пријатна температура на стапалата. Влошката ја задржува еластичноста и обликот, не окрутува и не пука дури и после подолго користење. Се става во чевлите со кожна страна нагоре.

 • Salamander Fun & Fresh - влошка за цела година
  219,00 ден

  Трослојна влошка за сите сезони. Горниот слој (1) е 100% памучен материјал, отпорен на триење. Средниот слој (2) е пеноматеријал (пропустлив) која содржи чист активен јаглен, кој спречува формирање на мириси во чевелот. Долниот слој (3) е латекс пена. Влошката има пријатна и свежа арома, совршено ја апсорбира влагата и ги одржува нозете суви. Хигиенска влошка - идеална за употреба и во лето на боса нога. Перфорираниот жлеб на долниот слој од латекс пена обезбедува добра циркулација на воздухот во чевелот. Може да се пере рачно на температура до 30°С. Fun & Fresh влошката се става во чевелот со текстилната страна нагоре.